Cartamundi wil voorloper zijn in groen wagenpark

Steven Blomme (links) van G&A Motors overhandigt de sleutels aan Chris Van Doorslaer (Cartamundi).

Steven Blomme (links) van G&A Motors overhandigt de sleutels aan Chris Van Doorslaer (Cartamundi).

Vanmorgen heeft CEO Chris Van Doorslaer van Cartamundi in Turnhout de sleutels in ontvangst genomen van een nieuwe BMWi3. De elektrische wagen werd geleverd door G&A Motors uit Turnhout en zal dienst doen als poolwagen. Van Doorslaer wil een vergroening van het bedrijfswagenpark. In plaats van een aankoopbudget moeten de medewerkers voortaan hun keuze maken op basis van de totale kostprijs van de wagen, de zogenaamde Total Cost of Ownership. “Hoewel die duurder zijn in aankoop, komt een hybride of elektrische wagen vaak goedkoper uit omwille van de fiscaliteit, het verbruik, het onderhoud, enz.”, zegt Van Doorslaer. Op een totaal van 320 medewerkers in Turnhout is er een 40-tal bedrijfswagens. “Door te focussen op de TCO kunnen medewerkers kiezen voor een duurdere wagen. Op die manier stimuleren we de aankoop van een hybride of elektrische wagen.”

“We ervaren dat meer en meer bedrijven open staan voor elektrisch en hybride”, vult Steven Blomme, fleet manager bij G&A Motors, aan. “Er lopen verschillende aanvragen van bedrijven. Het feit dat Cartamundi dit initiatief neemt, zal anderen doen volgen.”

Niet de eerste
Voor Cartamundi is de nieuwe BMWi3 niet de eerste elektrische wagen. Zelf rijdt de CEO met een hybride auto en een directielid koos voor een Tesla. De nieuwe auto zal dienst doen om korte verplaatsingen te maken. “Bijvoorbeeld om naar subcontractors in de regio te rijden”, aldus Van Doorslaer. Het bereik van de wagen is 130 km. Tel je daar de verplaatsing via de generator bij, dan kom je op 330 km.

De keuze voor elektrisch past bij Cartamundi binnen de initiatieven rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen het Cartamotion-project worden medewerkers aangespoord om actiever en gezonder te leven. Er werd geïnvesteerd in zonnepanelen en muurisolatie en er is het actieve lidmaatschap van een vereniging die kinderrechten in het bedrijfsleven respecteert. “We willen mee onze planeet groener achterlaten voor de volgende generaties”, besluit Van Doorslaer.