De reacties op het overlijden van Chris Van Doorslaer stromen binnen. Cartamundi zegt te rouwen om het verlies van haar CEO.

“Chris Van Doorslaer was sinds 1997 CEO van Cartamundi en was al die tijd de drijvende kracht achter het succes van het bedrijf. Onder zijn leiding groeide Cartamundi uit tot de wereldleider in kaarten en spellen”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur Jean-Louis de Cartier de Marchienne.

“De aandeelhouders, het bestuur, de dagelijkse leiding en alle medewerkers van Cartamundi zijn diep bedroefd en betuigen hierbij hun oprechte medeleven aan zijn familie, naasten en vrienden”, aldus het bedrijf in een mededeling. Vandaag wordt een ad interim stuurgroep aangesteld onder leiding van de voorzitter van de raad van bestuur Jean-Louis de Cartier de Marchienne en gedelegeerd bestuurder Frederic de Somer.

Het bedrijf kondigt voor donderdag 21 december een dag van rouw af. Alle Belgische vestigingen zullen die dag gesloten zijn.

Inspirerende leider
Naast CEO van Cartamundi was Chris Van Doorslaer sinds midden dit jaar ook voorzitter van de raad van bestuur van Miko in Turnhout. “Onze gedachten gaan nu vooral uit naar zijn echtgenote, kinderen en familie. Wij dragen hen een warm hart toe en wensen hen veel sterkte”, aldus Miko in een mededeling. “Chris was buitengewoon bekwaam, integer en gepassioneerd. Hij was ook een inspirerende leider. Wij danken hem voor zijn vele jaren inzet en zijn gedrevenheid om samen met ons de strategische lijnen van Miko uit te tekenen”, aldus nog de directie en de raad van bestuur van Miko.