De vzw Stripgids, de Turnhoutse academie en LUCA Beeldverhaal slaan de handen in mekaar voor een nieuwe opleiding, namelijk een 10-delige vooropleiding tot stripauteur. “Een primeur voor een Vlaamse academie”, zeggen de initiatiefnemers.

Het is een oude droom van Strip Turnhout, de organisatie achter Stripgids, en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten om in de Vlaamse hoofdstad van de strip een stripopleiding aan te bieden. Door de steun van LUCA Beeldverhaal uit Brussel wordt die nu realiteit.

Coördinator Johan Stuyck stelde een tiendelige lessenreeks samen en verzamelde docenten die geïnteresseerden zullen inwijden in de geheimen van het beeldverhaal. Dat zijn Bronzen Adhemar-winnaar KIM, Stedho, Michaël Olbrechts en Valentina Rossi. Johan Stuyck zelf geeft een inleidende les en vat op het einde de opleiding samen.

Positie van auteur
Leerlingen die de opleiding aan de Stripgids Academie Turnhout volgen, zullen nadien een goed zicht krijgen op wat hen eventueel te wachten staat wanneer ze later een carrière als stripauteur ambiëren. Zo worden niet alleen de artistieke aspecten belicht, maar staan de docenten ook stil bij de positie van de stripauteur in Vlaanderen.