Carrefour Turnhout zet streekproducten in de rekken

lokale producten carrefourSupermarktketen Carrefour is gestart met de verkoop van streekproducten in de hypermarkt aan de Ring in Turnhout. In totaal gaat het om een 400-tal producten, afkomstig van 17 lokale voedingsproducenten. “In 2012 zijn we een proefproject gestart en door het succes rollen we dat nu verder uit over België”, zegt Dirk Nijs van Carrefour.

In Turnhout worden sinds afgelopen weekend pensen van Vandecruys uit Geel verkocht, zo ook de geitenkazen van Polle uit Lichtaart. Bierliefhebbers laden flesjes Zeunt of Vliet in hun kar, of één van de bieren van de Turnhoutse brouwerij Het Nest. Koffie komt van Huis Manendonckx uit Geel, wafels van Eigenbak in Arendonk en fruit van Bruneel-Cox in Rijkevorsel.

Enkele voorwaarden
Aan de samenwerking is een aantal voorwaarden verbonden. “De producenten mogen niet meer dan tien mensen in dienst hebben, in orde zijn met de vergunningen bij het Federaal Voedselagentschap en binnen een straal van 40 km rond de supermarkt gevestigd zijn”, aldus Dirk Nijs. “We stellen vast dat consumenten een wat hogere prijs willen betalen voor producten waarvan ze weten waar ze vandaan komen. We zien binnen onze organisatie de belangstelling en de omzet voor deze afdeling toenemen.”

Voor de producenten vormt dit uiteraard een mooi bijkomend afzetkanaal. Afgelopen weekend organiseerden ze een proevertjesmarkt om de klanten van de kwaliteit te overtuigen.