Warenhuisketen Carrefour heeft de intentie om tussen nu en 6 maanden 9 Tecno-winkels over te nemen. Dat bevestigt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve. Welke dat zijn, is nog niet duidelijk. “Tecno moet nog communiceren naar een aantal medewerkers. Zij hebben het recht om als eerste de informatie te vernemen”, zegt hij. Het hoofdkantoor en de magazijnen van Tecno bevinden zich in Herentals.

De winkels zullen 1 voor 1 de overstap naar Carrefour maken. “Dat is afhankelijk van wanneer we een franchisenemer vinden”, aldus nog de woordvoerder. “De winkels zullen allemaal franchisezaken worden onder het label Carrefour Express. Daarmee bedoelen we winkels met een oppervlakte tussen 60 en 400 vierkante meter met voor de klanten voldoende keuze in verse voedingswaren en andere basisbenodigdheden.”

Expansie
Waarom precies deze 9 winkels? “Omdat ze op de markt kwamen”, zegt van Outryve. “Tecno wou verkopen en wij waren kandidaat. Sowieso hadden we de intentie om dit jaar 24 nieuwe winkels te openen, iets wat we ook vorig jaar deden. Carrefour Express is trouwens in volle expansie. Tegelijk hielden we rekening met de geografische ligging. We gaan geen 2 winkels naast mekaar openen.”

Tecno is een Kempens familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden werd gesticht door de familie Dams. Jarenlang was het een groothandel, maar in 1977 werden in Herenthout en Olen de eerste Tecno-winkels geopend. De jaren nadien kwamen er tientallen bij in de Kempen, Brabant en Limburg. Alle winkels bevonden zich in een straal van 50 km rond Herentals, een bewuste strategie die geldt tot op de dag van vandaag.