Caroline Jansen directeur belangenbehartiging Voka Kempen

Caroline Jansen is benoemd tot directeur belangenbehartiging en diensten bij Voka-Kamer van Koophandel Kempen. Ze wil vanuit haar nieuwe functie de brug slaan tussen de ondernemingen en de overheid. “Bedrijven zorgen voor jobs en inkomen. Wie hun belangen behartigt neemt het op voor de belangen van iedereen”, zegt ze.

In deze turbulente tijden zien bedrijven belangenbehartiging als dé kerntaak van Voka. De benoeming van Caroline Jansen past in dit kader. De ondernemingsfederatie wil nu meer dan ooit waken over het ondernemingsklimaat op korte én op lange termijn.

Caroline Jansen is opgegroeid in de Kempen. Zij studeerde in Namen en in Leuven. Ze ging vervolgens bij de overheid werken, zowel op Europees als op federaal en Vlaams niveau. “Besluitvormingsprocessen lopen bij de overheid anders dan bij de ondernemingen. Omdat ik het systeem onderhand van binnenuit ken kan ik daar als directeur belangenbehartiging op inspelen.”

Na haar periode bij de overheid was Jansen ook enkele jaren actief als zelfstandig communicatie en public affairs manager.

“Overheden staan er vaak niet bij stil welke gevolgen hun beslissingen kunnen hebben voor ondernemingen. Het is onze taak vanuit Voka Kempen om de brug te vormen tussen beide partijen.”