Van RooyCarl Van Rooy, bedrijfsleider van Van Rooy-FBT BVBA uit Ravels, is verkozen tot Jonge Vlaamse aannemer van de provincie Antwerpen. Dat hebben de Vlaamse en de Confederatie Bouw Kempen bekendgemaakt. Van Rooy won de prijs in de categorie Infrastructuurwerken. Het is de tiende keer dat de Jonge Vlaamse Aannemer van het jaar wordt verkozen. Het beeld dat de laureaat kreeg, is gemaakt door kunstenares Mie Bogaerts.

De Jonge Vlaamse Aannemers werden gekozen in nauw overleg met de lokale bouwconfederaties. Twee elementen zijn daarbij bepalend: de performantie van de jonge bedrijfsleider maar ook zijn inzet voor de beroepsorganisatie.

De firma Van Rooy is een referte voor het op een professionele manier plaatsen van onderschoeiingen, funderingsputten, berlinerwanden, enz. ten behoeve van het uitgraven van kelders. Alle technieken zijn in eigen beheer en worden uitgevoerd met high-tech machines voorzien van de nodige parameter registratiesystemen.

Nieuwe activiteit
Na 15 jaar gespecialiseerd te zijn in funderingstechnieken en aanverwante werken is augustus 2014 een nieuwe activiteit binnen de groep opgestart. De afdeling Van Rooy-ABK legt zich toe op betonkelders, betonwerken en gepolierde betonvloeren. Zowel particulieren, bedrijven en agrarische sector kunnen bij de firma terecht.

De Groep Van Rooy bestaat uit drie bedrijven die mekaar aanvullen en stelt veertig mensen te werk.