Na het afspringen van de gesprekken met Sunparks over de bouw van het pretpark Captain Jack in Mol, heeft ondernemer Jack Schoepen niet stilgezeten. Momenteel heeft de Grobbendonkenaar 2 nieuwe locaties op het oog: in de provincie Antwerpen en in Wallonië. Dat zegt hij in een eindejaarsinterview in Gazet Van Antwerpen.

Het verhaal is intussen bekend. Jack Schoepen wou op de parking van Sunparks Kempense Meren een groot themapark rond vliegtuigen bouwen, een investering van meer dan 15 miljoen euro. Omdat er geen zekerheid kwam over de erfpacht van de gronden, zette hij midden juni de onderhandelingen stop, ook al had hij intussen vele duizenden euro’s besteed aan plannen, marketing en bodemonderzoeken. Zelfs de provincie herbestemde de zone via een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan.

Beter dan in Mol
“Maar ik ga verder, ik geef niet op”, zegt hij in het interview. “Ik probeer in de provincie Antwerpen te blijven. Niet alleen omdat ik zelf in de Kempen woon en ons familieverhaal hier ligt, maar ook omdat de provincie mijn plannen altijd heeft gesteund. Ik heb momenteel 2 locaties op het oog, waarover volop gesprekken lopen: 1 in Wallonië en 1 in deze provincie.” Meer wil Schoepen daarover momenteel niet kwijt behalve “dat de locatie in mijn ogen zelfs beter is dan die in Mol”.

Intussen werkt hij verder aan een grote maquette van het pretpark, waarmee hij naar buitenlandse beurzen zal trekken.

Het volledige interview lees je dit weekend in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.