Camping Zilvermeer merkt verhoogde interesse vakantieverblijven

Het provinciaal domein Zilvermeer is vooral gekend als het grote recreatiepark voor daguitstappen. Daarnaast ligt in Mol op hetzelfde domein ook een zeer grote camping, die de laatste jaren enorm in trek is.

Het kampeeraanbod aan het Zilvermeer is divers en uitgebreid. Van de bijna 1400 plaatsen zijn er 800 voor abonnees en 250 voor toeristisch gebruik. “De bezetting is afhankelijk van het weer, maar op zonnige momenten is het echt wel druk”, weet directeur Jean-Pierre Bulens. De laatste vijf jaar zijn ook de mobilhomes in trek, waardoor het aantal autostaanplaatsen moest uitgebreid worden van 6 naar 20. De 26 blokhutten kennen echter het grootste succes. “De blokhutten zijn al jaren vanaf Pasen ieder weekend verhuurd en vanaf nu is het volledig volzet tot midden september.”

Het provinciaal domein Zilvermeer blijft ook investeren in de kampeermogelijkheden. Zo werden begin dit jaar twee 100 procent toegankelijke vakantiewoningen geopend, goed voor een investering van 210 000 euro. “We hadden hier al veel kampeervormen, maar nog geen volledig gelijkvloerse kampeerfaciliteiten”, zegt Bulens. “Nu is dat hiaat weggewerkt.”