Camping Houtum in Kasterlee wil tegen het begin van de zomer 4 tot 6 verhuurunits installeren die de eigenaars omschrijven als ‘hotelkamers in het groen’. Ze zijn uniek voor ons land omwille van hun vormgeving en duurzaam energieverbruik. Voor de financiering is het bedrijf gestart met een win-winlening.

Ook vorig jaar organiseerde Camping Houtum een win-winlening en die verliep succesvol. “We haalden 80.000 euro op”, vertelt zaakvoerder Vic Van Eyck. “Mensen die intekenden, waren zeer divers: vrienden en familie, klanten en investeerders.”

Nu volgt er dus een nieuwe win-winlening waarbij opnieuw een bedrag tussen 50 en 100.000 euro wordt vooropgesteld. Die loopt over 8 jaar en biedt een intrest van 2%, met nog eens een rendement van 2,5% via de belastingbrief.

“De nieuwe verhuurunits komen op een perceel van 150 vierkante meter, krijgen een terras en parkeerplaats voor de eigen wagen. Binnen zijn er een slaapkamer, badkamer en leefruimte met beperkte keuken”, aldus nog Vic Van Eyck. “De buitenafwerking gebeurt in hout, waardoor ze een hedendaagse en moderne look hebben en perfect passen binnen het natuurlijke kader.”

Park binnen het park
Voorlopig staan de hotelkamers nog nergens in België. Vic Van Eyck kwam ze tegen op een beurs in Duitsland en was meteen gewonnen voor het concept. “De verhuur van onze kampeerhutten en stacaravans loopt zeer goed. We gaan afwachten hoe de reacties zullen zijn op deze nieuwe units. Indien positief, dan willen we misschien hiernaar evolueren. De bedoeling is dan een aparte zone binnen de camping te creëren, een park binnen het park, en dan te overleggen met een landschapsarchitect hoe we die het beste kunnen invullen.”

Camping Houtum ziet de toeristische kampeermarkt de jongste jaren erg stijgen. “We hebben vandaag anderhalve keer meer overnachting van mensen die met een eigen kampeermiddel naar ons komen. De huuraccommodaties zijn nog een andere markt die in het buitenland alvast veel succes kent. Hiermee hopen we ook meer buitenlandse toeristen aan te spreken”, aldus nog de zaakvoerder.