Geert Krekel is niet langer CEO van het loodrecyclagebedrijf Campine in Beerse. De raad van bestuur heeft de samenwerking met onmiddellijke ingang gestopt en Willem De Vos aangesteld als de nieuwe topman. Die was onafhankelijk bestuurder bij Campine.

De Nederlander Geert Krekel stond 16 jaar aan het hoofd van het beursgenoteerde bedrijf. Wrijvingen met de raad van bestuur liggen aan de basis van zijn vertrek.

Willem De Vos is een ancien uit de plasticindustrie. Sinds 2012 leidt hij het Amerikaanse kenniscentrum Society of Plastics Engineers. Voordien was hij 4 jaar CEO van het plasticverwerkende bedrijf Vitalo met hoofdzetel in Meulebeke.

Leiderschapservaring
“Naast een wereldwijd business perspectief brengt Willem De Vos uitgebreide leiderschapservaring en operationele, financiële en commerciële kennis met zich mee”, zegt het bedrijf in een mededeling.

Campine is actief op 3 terreinen: loodrecyclage, de productie van antimoon en speciale plastics, waarbij de recyclage van lood veruit de belangrijkste activiteit is.

Begin dit jaar kreeg Campine een boete van 8,2 miljoen van de Europese Commissie wegens prijsafspraken. Ook 2 andere loodrecyclagebedrijven kregen toen een miljoenenboete opgelegd.