Campine in Beerse, de grootste batterijrecycleerder in de Benelux, investeert de komende 4 jaar 20 tot 25 miljoen in de uitbreiding van zijn activiteiten. Het grootste deel daarvan gaat naar de herwinning van plastic uit batterijbehuizingen. “We rollen momenteel een nieuw plan uit waarin we significant zullen investeren in nieuwe technologie en capaciteit om meer materialen te herwinnen uit afval”, zegt CEO Wim De Vos.

Vandaag recycleert Campine lood uit klassieke autobatterijen en ander loodafval en produceert het antimoontrioxide, een vlamvertrager voor kunststoffen. In de toekomst wil het bedrijf naast lood nog meer metalen zoals tin, antimoon en andere upcyclen. Daarnaast legt het de focus op een brede waaier van brandvertragingsoplossingen voor kunststoffen. In beide gevallen wordt zoveel mogelijk ‘afval’ als inkomende grondstof gebruikt.

Plastic
“Door het upcyclen van de polypropyleen plastic uit batterijen, zullen we onze materiaal recyclagefactor op dit complexe product optrekken tot boven de 95%. Daarbij zullen we ook actief worden op de markt van gerecycleerde plastic. Er zullen in de nabije toekomst trouwens meer opportuniteiten ontstaan voor plasticrecyclage nu China zijn grenzen voor alle (plastic) afval gesloten heeft”, aldus Wim De Vos.

De investering worden doorgevoerd op de site in Beerse, waar vandaag 180 mensen werken.