Camerabeelden in Full HD? De toekomst is 4K

dncsAls één van de eerste in België biedt DNCS uit Lille, specialist in cameratechnologie en toegangscontrole, zijn klanten de nieuwe 4K-technologie aan. Door de betere kwaliteit van het beeldmateriaal en het grotere bereik kan een 4K-camera 2 tot 3 andere camera’s vervangen. Intussen zijn de eerste klanten voor het nieuwe product binnen. Zo worden er binnenkort benzinestations van Van Raak mee uitgerust en via de dochterfirma TowerEye komen de camera’s volgende zomer ook op Tormorrowland.

“4K geeft een nieuwe dimensie aan camerabeveiliging”, zegt zaakvoerder Gust Dierckx van DNCS. “De camera’s hebben een veel groter bereik en je kan veel meer detail uit een filmbeeld halen. Via dochteronderneming TowerEye hebben we de eerste testen gedaan op het BK veldrijden in Lille en die waren zeer positief.”

Camera’s zijn er zowel voor binnen als buiten, zijn uitgerust met intelligent infrarood en met een raincoating om ook bij regen goede beelden te hebben.

Veel toepassingen
Het Kempense bedrijf ziet vooral toepassingen op openbare plaatsen, in winkels, transport en logistiek, tankstations, enz. “Omdat ze 2 tot 3 andere camera’s vervangen, moet de verantwoordelijke voor de beveiliging minder beelden controleren”, weet Gust Dierckx.

DNCS stelt de nieuwe technologie voor tijdens een demodag op 15 april.