Café Tooghuis gaat voor dubbele functie

tooghuisDonderdagavond is op de Vrijheid in Hoogstraten café Tooghuis geopend. Het is een project van de familie Van Aart. Overdag is het een gewone taverne en in het weekend een nieuwe stek voor de jeugd. “Hier heb ik altijd zin in gehad”, zegt Jack van Aart.

Het pand op de hoek van de Gelmelstraat en de Vrijheid stond al meer dan een jaar leeg. Jack Van Aart had er al langer zijn oog op laten vallen, maar hij twijfelde. Tot het in juli nog altijd leegstond. “Toen heb ik de knoop maar doorgehakt”, lacht Van Aart. “Ik heb altijd al een café willen openen, maar nooit durfde ik.” Dochter Jill glimlacht op de achtergrond. “Ik had het hem afgeraden, maar als ik op vakantie ben, neemt hij natuurlijk die beslissing.”

Het wordt een echt familiegebeuren, want Jack, zijn vrouw Marleen, de dochters Jolien en Jill en zoon Jacky zullen allemaal hun steentje bijdragen in het uitbaten van de zaak. Ze krijgen hulp van Luc Schellekens, die in hetzelfde pand vroeger de oude ’t Verschil uitbaatte. “We hebben toch aardig wat opfrissingswerken uitgevoerd”, vertelt Jack. “We hebben een nieuwe discobar geïnstalleerd en de toiletten hebben we volledig in een nieuw kleedje gestoken.”

Het opzet van het gezin van Aart is duidelijk. “Tijdens het weekend willen we vooral een danscafé zijn voor de jeugd. Concurrentie met Bizar en ’t Verschil? Neen, we willen elkaar aanvullen”, vertelt de familie. “Zondag hopen we telkens met een live-optreden uit te pakken in het genre van het Amsterdams levenslied (Bolle Jan is een bergip in Nederland, red). Op weekdagen is het een gewoon café. We zullen elke dag openen om 8u. We gaan ook koffie verkopen om mee te nemen. Smoothies en een muffin zullen ook te verkrijgen zijn.”