Café Den Leeuw in Kasterlee staat alweer over te nemen

den leeuwCafé Den Leeuw in het centrum van Kasterlee, één van de bekendste kroegen van de Kempen, staat opnieuw te huur. Een jaar geleden kreeg het nieuwe uitbaters, maar die zetten recent de huur stop omwille van relationele problemen. Volgens Brouwerij Corsendonk, eigenaar van het pand, zijn er al kandidaat-overnemers.

Na een faillissement van de vorige eigenaars kocht Brouwerij Corsendonk uit Turnhout vorig jaar Café Den Leeuw, op de hoek van de Geelsebaan en de Retiesebaan. Kort daarna stelde het de nieuwe uitbaters voor: Randy Van Waelderen en Hans Lauwers, die voordien café De Brouwerij in Oud-Turnhout runde en ook uitbater is van Het Brouwershuis in Dessel. “Het is gekomen tot een echtelijke ruzie en ze hebben het huurcontract met ons stopgezet”, verduidelijkt Michel Keersmaekers van Brouwerij Corsendonk. Sinds 2 dagen staat het café opnieuw te huur.

De zaken gaan duidelijk snel want op dit moment zijn er volgens Keersmaekers al 4 nieuwe kandidaten. “We gaan ervan uit dat de zaak snel weer open kan. Onze vertegenwoordigers zijn bezig met de onderhandelingen. We hebben onze voorwaarden gesteld, maar misschien komen zij met een bod. Van zodra er een akkoord is kan Den Leeuw weer open. Wij hopen zo snel mogelijk. Het is tenslotte het mooiste café van de Kempen”, aldus nog Michel Keersmaekers.