claesenEen website uitbouwen , een bericht op Twitter zetten, een reclamecampagne uittekenen, een marketingactie lanceren . Daar zijn ook in de Kempen al heel wat specialisten voor. Goede specialisten zelfs. “Maar bedrijven, organisaties en non-profit verenigingen een globale communicatiestrategie bijbrengen en een concept ontwikkelen is er meestal niet bij. De klant naderhand begeleiden bij de uitvoering van de plannen en er na uitvoering ook de resultaten van evalueren is veelal helemaal onbestaande”, zegt Hans Claesen van C.Works. “Wij willen ons als nieuw communicatiebedrijf daarom net voor de uitvoering van het project positioneren en de klanten adviseren bij de concrete invulling van hun ambities.”

Hans Claesen is al vele jaren actief in de communicatiewereld. Hij was al die tijd vennoot bij Go4it, een bedrijf dat oa. websites aanmaakt en grafische ontwerpen uittekent. Claesen liet zich evenwel uitkopen en begint nu opnieuw. Met C. Works wil hij zijn ervaring in de informatiewereld rentabiliseren.

Er zijn effectief al heel wat communicatiemensen actief in de Kempen. “Wij willen evenwel niet de zoveelste communicatiespecialist worden. Ons is het erom te doen ondernemingen, organisaties en non-profit verengingen die het zich niet kunnen permitteren om een eigen communicatiedienst uit te bouwen op originele manier te begeleiden in hun informatiestrategie. Liever dan zomaar een eigen website op te richten willen wij vooraf nagaan wat het bedrijf of de vereniging er precies mee wil. In plaats van een aantal snelle berichten op Twitter te plaatsen gaan wij met C.Works na welke richting men wil uitgaan. Door vooraf onvoldoende fieldwork te doen worden kansen gemist en wordt er onverstandig omgesprongen met budgetten.”

Hans Claesen werkt vanuit zijn woonplaats in Geel. Omdat het bedrijf heel flexibel wil reageren op impulsen uit de markt gaat hij ook gebruik maken van het netwerk van Bar d’office in Turnhout en de andere Vlaamse steden. Het project co-working dus dat ruime mogelijkheden tot versterkte contacten biedt.  “Wij kunnen hier trouwens ook onze infosessies en seminaries inplannen waarin al onze communicatiethema’s aan bod komen.”