C-Works ontvangt eerste Kempense certificaat kmo-porteuille 2.0

claesenCommunicatieadviesbureau C-Works uit Geel is voortaan erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille. De erkenning is een opsteker voor het bureau, dat pas in januari werd opgericht. Temeer omdat het als eerste Kempense adviesbureau een certificaat mocht ontvangen sinds de invoering van de nieuwe, verstrengde erkenningsprocedure. “Ik kreeg van klanten al meerdere malen de vraag om via de kmo-portefeuille te werken”, vertelt zaakvoerder Hans Claesen. “Omdat de erkenningsprocedure werd gewijzigd, heb ik even geduld moeten oefenen, maar in augustus kwam het auditbureau langs om de doorlichting uit te voeren.”

De kmo-portefeuille werd vijf jaar geleden ontwikkeld om ondernemers en kmo’s te ondersteunen door opleiding en advies te subsidiëren. Na een grondige evaluatie werd de werkwijze aangepast, onder meer door een nieuwe erkenningsregeling in te voeren. Bedrijven worden doorgelicht om de professionaliteit, integriteit en de geleverde kwaliteit te waarborgen. Om de erkenning te behalen, dient een onderneming een aantal strikte regels te volgen, de zogenaamde kmop-norm. “Wat betreft administratie, financiën, projectbeheer, communicatie en kennis dien je perfect in orde te zijn”, weet Claesen. “Dit geeft niet alleen een garantie op een kwalitatieve dienstverlening naar de klant toe, ook voor het vertrouwen en de interne werking is deze norm een goede zaak.”

C-Works adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties in online en offline communicatie. Het Geelse bureau kon de voorbije maanden al enkele mooie projecten opstarten. “Onze grootste klant heeft 1.000 personeelsleden, onze kleinste werkt alleen”, zegt Hans Claesen. “Maar ze hebben allemaal nood aan advies en ondersteuning in communicatie. Ons aanbod bestaat uit de opmaak van een communicatiestrategie-en planning, de ontwikkeling van communicatieconcepten en ondersteuning bij de effectieve uitvoering en productie. Het feit dat onze klanten voortaan de helft van de kost voor advies terugbetaald krijgen via de kmo-portefeuille, is voor beide partijen alvast een goede zaak.” Wie een beroep doet op C-Works kan dankzij de erkenning voortaan tot 50 procent van de kostprijs gesubsidieerd krijgen.