fingerfood truckVanavond worden voor de negende keer de Music Industry Awards uitgereikt, beter bekend als de MIA’s. Die bekronen de meest verdienstelijke artiesten van 2015. Het event wordt live uitgezonden op Eén en vindt plaats in de AED-studio’s in Lint. Ook van de partij en dat voor het tweede jaar op rij is de Fingerfood Truck van Hapjes & Co uit Kasterlee. Zij serveren aan de horde BV’s hun overbekende looooooongdogs. “Vierhonderd hebben we er klaar”, lacht zaakvoerder Maty Van Geirt.

“Het is moeilijk om een BV op te noemen die er vorig jaar niet was”, herinnert Van Geirt zich. “Een anekdote. Achter onze foodtruck had zich een groepje verzameld en we waren gezellig met hen aan het babbelen en lachen. Er kwamen altijd maar meer mensen bij staan en foto’s maken. Bleek het te gaan om de acteurs van Thuis. Ik had ze niet herkend.”

Halfnaakte vrouw
“Nog een anekdote van vorig jaar. Na de uitreiking is er een after party en wij moeten in de zaal blijven staan tot die helemaal leeg is omdat we pas dan mogen vertrekken. Die after party bleek afgelopen jaar legendarisch want er is nadien nog veel over gesproken. Op zeker ogenblik waren zanger Max Colombie van Oscar And The Wolf en slimste mens Adil El Arbi verwikkeld in een ‘dance contest’. Die eindigde met een half naakte vrouw op het podium. Niet te doen”, klapt Van Geirt uit de biecht.

De Fingerfood Truck komt op de MIA’s terecht via het organiserende eventbureau Playout!, waarvoor het geregeld opdrachten vervult. “Vanavond serveren we onze looooooooongdogs, een Frans zuurdesembrood met een chorizoworst, ricotta, homemade ketchup, mosterd en pijpajuin”, somt Maty Van Geirt op. De Kastelse foodtruck krijgt die avond het gezelschap van collega’s Jean Sur Mer (vis) en Kasserol (klassieke Belgische keuken). “Met ons drie profileren we ons sinds kort als samenwerkingsverband naar bedrijfsfeesten tijdens de week”, geeft Van Geirt nog mee. “Daar willen we in 2016 volop op inzetten.”