BVA AuctionsVeilinghuis BVA Auctions is verhuisd van Boortmeerbeek naar Herenthout, waar het sinds 1 december een loods met kantoor van 1.000 vierkante meter in gebruik heeft. “De hoofdreden voor de verhuizing is de ligging”, zegt David Westhof, country manager België. “We zijn nu iets meer noordelijk gevestigd zodat mensen uit zuidelijk Nederland ook makkelijker tot bij ons kunnen komen. Verder bevindt ons cliënteel zich voornamelijk in Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen. Via de E313 zijn we nu goed bereikbaar vanuit Hasselt en Antwerpen. Die ligging is belangrijk want zowel de verkoper als de koper moeten hun spullen hier makkelijk kunnen komen brengen en ophalen.”

Europese speler
BVA Auctions is een van oorsprong Nederlands bedrijf en is sinds bijna twee jaar in België actief. Naast België en Nederland zijn er vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Hongarije en Spanje. In totaal stelt de groep een 300-tal mensen tewerk en die werken dit jaar een omzet van tegen de 200 miljoen bij mekaar. In België gaat het voorlopig om drie medewerkers en een omzet van zo’n 4 miljoen. De Belgische dochter kan rekenen op de back-office van het Nederlandse hoofdkantoor.

“Wij verkopen alles, van een koffiekopje tot huizen, boten en graafmachines”, somt Westhof op. “Wekelijks hebben we 100 tot 150 live veilingen. We onderscheiden ons in onze dienstverlening naar de kopers. Bij sommige veilingen geldt een gratis thuisbezorging en de veilingen staan onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder om een correct verloop te garanderen.”