Businessclub NTS richt Kempense afdeling op

ntsIn Domein Martinus in Halle-Zoersel is de kick-off gegeven van de afdeling Kempen-Antwerpen van de businessclub NTS, wat staat voor Network Through Sports. Zo’n 150 ondernemers woonden het lanceringsevent bij. NTS wil ondernemers bij mekaar brengen om hen business te laten doen en tegelijk een sportclub van hun keuze ondersteunen.

Initiatiefnemer is Tom Gillis, die vier jaar manager was van de eersteklasse volleybalclub in Puurs. “We hadden een aantal grote sponsors en op zeker moment heb ik die rond de tafel gebracht met de bedoeling de euro’s die ze aan ons besteedden, terug te verdienen door onderling business te doen.” Sinds een jaar organiseert hij de bijeenkomsten in eigen beheer. De NTS-afdeling Klein-Brabant was de eerste en telt intussen 37 leden.

Wie lid wordt van NTS, wordt 6 keer per jaar uitgenodigd voor een middaglunch en 4 keer op een avondevent. “Een lid mag telkens iemand uit zijn netwerk meebrengen en zo wordt de kring vergroot”, legt Gillis uit. “1/3de van het jaarlijks lidgeld gaat naar een sportclub die je zelf aanduidt. De club mag een factuur sturen naar NTS. Het unieke aan het concept is dat het sporttak overschrijdend is.”

Dynamiek
Voor de nieuwe afdeling Kempen-Antwerpen hebben zich intussen 10 leden ingeschreven. “Ik zou graag met een kern van een 20-tal ondernemers beginnen”, zegt de initiatiefnemer. Aart Van Oekelen van Afval Alternatief is een van de trekkers in de streek. “Het fijne is de dynamiek die uitgaat van de organisatie. En de business primeert. Je wordt bijvoorbeeld aan een tafel gezet met mensen die interessant kunnen zijn voor jou.”

Na Kempen-Antwerpen wordt op 9 november ook een Brusselse NTS-afdeling boven de doopvont gehouden.