Busbouwer Van Hool is specialist in bussen op maat

Lotto - Belisol new teambus presentationWie de nieuwe teambus van Lotto-Belisol wil aanschouwen moet daarvoor de komende dagen naar de Ronde van België. Daar zal de bus, die gebouwd werd door Van Hool uit Koningshooikt (Lier), voor het eerst worden ingezet. De nieuwe teambus is een uitzonderlijke versie van het touringcarmodel TX16 Acron. G&V Energy Group biedt, als cosponsor van het Lotto Belisol team, de teambus aan. “In het hedendaagse professionele wielrennen op WorldTour-niveau is een perfecte omkadering van groot belang”, zegt teammanager Marc Sergeant. “Een goed uitgeruste teambus is daarbij onmisbaar.”

De Lotto Belisol teambus zal gebruikt worden om het wielerteam, de teamverantwoorde- lijken en -begeleiders, op een optimale manier te vervoeren en te ondersteunen in de wielerwedstrijden waar het team aantreedt. Daarom is de TX16 Acron in deze versie een sterk staaltje van uitgekiend maatwerk. Hij biedt 9 ruime en comfortabele zitplaatsen aan voor renners en begeleiding, en beschikt over al de nodige voorzieningen: douches, toilet, een volledige keuken met ijskast, wasmachine en droogkast, alle moderne multimedia en vanzelfsprekend een ruime opbergruimte voor de fietsen. Aan de buitenzijde van de wagen bevindt zich een uitschuifbare luifel met infoscherm. De wagen is ook voorzien van een aparte stroomgroep en satellietontvangst.

“De Lotto Belisol-renners maken dagelijks gebruik van de teambus, als transportmiddel, maar eveneens om te douchen, te relaxen of voor teammeetings”, verklaart Sergeant het intensieve gebruik. “Dat Lotto Belisol vanaf vandaag gebruik kan maken van dit juweeltje is een schitterend voorbeeld van een sterke Belgische samenwerking tussen constructeur Van Hool, G&V Energy Group als investeerder en partner en onze ploeg.”

Busbouwer Van Hool heeft nog meer ervaring met zulke projecten op maat. Voorbeelden hiervan zijn de teambussen voor top-voetbalclubs zoals Manchester United, Chelsea en Liverpool uit de Engelse Premier League, en het Suzuki Motorcross Team, de mobiele commandopost voor Brandweer Antwerpen, televisie-captatiewagens, bibliotheek-bussen evenals verschillende tourbussen voor popartiesten.