buromasBuromas uit Balen, gespecialiseerd in kantoormateriaal, printers en kantoormeubilair, stopt met de rechtstreekse levering aan scholen. Dat ging vooral om knutselmateriaal. Het sloot een overeenkomst met Marsival uit Nevele, dat de klanten overneemt en ook zijn aanbod verbreedt. Tegelijk zet Buromas in op de activiteiten als groothandel.

“De markt van schoolgerei is volop in verandering, mede door de opkomst van grote, internationale bedrijven die in Vlaanderen marktaandeel willen vergaren”, zegt zaakvoerster Marleen Berghmans van Buromas. “We zijn een kleinere speler op die markt, waarbij vooral onze persoonlijk aanpak en service het verschil maakte. Om onze klanten in de wereld van onderwijs en vorming beter te kunnen bedienen, sloten we een samenwerkingsovereenkomst af met Marsival. Onze klanten kunnen nu niet alleen voor educatieve materialen bij Marsival terecht, maar ook voor alle mogelijke schoolmateriaal: cursusblokken, balpennen, nietjesmachines, perforators…”

Groothandel
Door deze samenwerking kan Buromas volop inzetten op haar groothandelsactiviteiten. “De verkoop van kantoormaterialen, kantoormeubilair, printers en cartridges maakte sowieso al meer dan 75 procent uit van onze activiteiten. Via onze magazijnen en kantoren in de Poeierstraat in Balen beleveren we bedrijven, in onze fysieke winkel aan de Wezelbaan bedienen we zowel particulieren als zelfstandigen. Karin Versavel komt ons salesteam versterken en ook in onze winkel zoeken we een extra kracht. Onze webshops voor kantoormaterialen doen het goed en we leggen momenteel de laatste hand aan een website voor bureaustoelen. In het najaar gaat onze nieuwe communicatiecampagne van start”, aldus nog Marleen Berghmans.

Buromas is sinds 1989 actief. In de winkel aan de Wezelbaan vinden particulieren en zelfstandigen allerhande kantoormateriaal, printers en cartridges. In 2007 werden alle logistieke activiteiten ondergebracht in een nieuwbouw aan de Poeierstraat in Balen van waaruit bedrijven en tot voor kort scholen beleverd werden. Sinds 1 juni wordt deze laatste doelgroep bediend door Marsival. Bij Buromas werken 14 mensen.