Buitenlandse concurrentie hard voor Safety Projects

“Het kan veel beter”, zegt Erwin Pols van Safety Projects uit Grobbendonk. Het bedrijf is gespecialiseerd in beveiligingsconstructies voor bouwwerken. “Wij lijden onder de concurrentie van bedrijven van net over de grens. Die namen het vaak niet zo nauw met de administratieve formaliteiten.”

Safety Projects werkt met kooiladders, veiligheidsnetten, hoogtebeveiligingssystemen, borstweringen en hoogtewerkers. De onderneming zorgt ervoor dat bouwvakkers veilig kunnen werken op hoge werven. De hoogtewerker van Safety projects gaat tot 85 meter hoog. “Wij hebben mooie jaren achter de rug”, zegt Erwin Pols. “Wij zijn zo’n 20 jaar bezig. We werken vandaag met zes ploegen van 2 man en we hebben onderhand een sterke reputatie verworven.”
Dit neemt niet weg dat de concurrentie van net over de grens het bedrijf vandaag pijn doet. Nogal wat ondernemingen uit de buurt van Eindhoven zijn met hun kleine bestelwagens snel over de grens. Ze houden zich evenwel niet aan de wettelijke voorschriften die Belgische ondernemingen moeten opvolgen. “Dat maakt het lastig, ja. Zeker omdat de bouwsector ook al niet zo schitterend loopt. We halen daardoor vandaag maximum 70% van onze capaciteiten en zullen normaal negatief afsluiten.”

Safety Projects is als familiebedrijf voor 100% in handen van Erwin Pols en zijn echtgenote Christine Van Vlimmeren. Het bedrijf stelt ook nog drie bedienden tewerk.