Budgetcontainers bvba: elke maand 80 nieuwe klanten

budgetcontainersJonas Van Nijlen uit Kasterlee richtte begin dit jaar Budgetcontainers bvba op. Hij leerde de knepen van het vak bij zijn vader Frank Van Nijlen die jarenlang actief was in de afvalsector. Budgetcontainers richt zich vooral op de kmo-markt en haalt niet-gevaarlijke afvalstromen zoals restafval, papier/karton, PMD op met eigen vrachtwagens. De zaken gaan erg goed, want Jonas Van Nijlen haalt gemiddeld 80 nieuwe klanten per maand binnen. 

Het geheim van Bugetcontainers? „We werken op densiteit. We begonnen met een vrachtwagen rond de kerktoren van Kasterlee, en breidden zo langzaam aan uit. We zijn actief in heel de Kempen, maar besteden erg veel aandacht aan de organisatie van de ritten van onze vrachtwagens. Als je weet dat een vrachtwagen al gauw 35 liter per 100 kilometer verbruikt, is elke kilometer die we verkeerd rijden te veel.”

Naast de prijs speelt de dienstverlening door Budgetcontainers een belangrijke rol om klanten te overtuigen. „We hebben een milieucoördinator in huis die onze klanten wegwijs maakt in het kluwen van afvalreglementering. Budgetcontainers zorgt ook voor de administratieve opvolging en het nodige papierwerk, want bedrijven moeten aangeven wat er gebeurt met hun afvalstroom. Onze grootste troeven zijn echter ons meedenken en onze flexibiliteit. Is er in het weekend een feestje of een opendeurdag, dan kunnen wij in het weekend de containers al komen halen. We denken ook graag mee met onze opdrachtgever: in plaats van één grote container helemaal achteraan op het terrein, is het soms beter om meerdere kleine containers verspreid over de productieruimte te plaatsen: minder geloop voor het personeel en dus minder tijdverlies.”

Budgetcontainers heeft een ruime klantenportefeuille: van bakkers en beenhouwers tot drukkerijen, schildersbedrijven en schrijnwerkers.