Kempens wijnspecialist adviseert Brugse bistro van team Hertog Jan

less_logoIn Brugge kunnen de levensgenieters onder ons vanaf 1 juli terecht in een nieuwe bistro, L.E.S.S..  La Buena Vida uit Mol adviseerde de initiatiefnemers: niemand minder dan Gert de Mangeleer en Joachim Boudens van 3-sterren restaurant Hertog Jan in Brugge.

“La Buena Vida is al sinds het prille begin leverancier bij Hertog Jan. We zijn er gekend omwille van onze productkennis en onze doorgedreven specialisatie in de Spaanse eet- en drinkcultuur.  Bistro L.E.S.S., wat staat voor Love, Eat, Share, Smile, wil meer met minder brengen. Gezellig samen eten en samen zijn onder vrienden of familie, genietend van pure producten. Het concept is geïnspireerd door de Spaanse eetcultuur. De kaart brengt allerlei typische Mediterrane gerechten, gemaakt op basis van pure producten, maar met de eigen toets van de chef.  Tapas dus, maar ook ‘compartir’ staat centraal: het plezier om eten te delen. La Buena Vida en zusterbedrijf La Buena Tierra leveren de wijnen, de olijfolies, azijnen en andere top basisproducten uit Spanje,” aldus Johan Sterckx.

La Buena Vida uit Mol is sinds 1994 jaar specialist in Spaanse wijnen. Het team van een tiental mensen wordt gerund door Wim Vanleuven (ex-advocaat) en Johan Sterckx (ex-sommelier). De portefeuille verenigt alles wat telt in de Spaanse wijnwereld, meestal familiale domeinen en grote wijnen, en omvat zo’n 300 referenties. Het bedrijf groeide zo sterk dat het op zijn eentje 1/20ste van de Spaanse uitvoer naar België haalt, zo lezen we op de website.

“We werken vanuit Mol, maar zijn vooral buiten de Kempen gekend. Natuurlijk vindt de gepassioneerde wijnliefhebber ons al langer. We leveren aan heel wat restaurants in heel Vlaanderen, van de kust tot Wallonië, waar we trouwens huisleverancier zijn in bijna alle Waalse toprestaurants. Onze grootste concentratie klanten zit in Brugge, gek genoeg. Een van onze medewerkers is trouwens van die streek, net om de vele klanten daar te bedienen.” La Buena Vida is uitgeroepen tot Beste Wijnhandelaar  van Vlaanderen door Standaard-redacteur Filip Salmon in zijn boek “De 50 beste wijnhandels van Vlaanderen”.