Het verkeer op de E313-snelweg ter hoogte van Grobbendonk verloopt vanaf woensdagochtend 6 september opnieuw normaal. Op dat moment zijn de werkzaamheden aan de brug over de spoorlijn volledig klaar. In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 september kan het verkeer richting Antwerpen voor het eerst over de nieuwe brug.

De vernieuwing van de brug ging in maart 2016 van start. De noordelijke helft werd afgebroken en weer opgebouwd, de zuidelijke helft kwam eerder al aan de beurt. De nieuwe brug is breder dan de vorige. Moest de E313 in de toekomst ooit worden verbreed, dan is deze brug hier al op berekend.

Ernstige vertragingen
De werkzaamheden het voorbije half jaar liepen enkele keren vertraging op. Dat kwam onder meer omdat op maat geproduceerde onderdelen bij de levering niet aan de kwaliteitseisen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voldeden. Zo was er een  probleem met de kwaliteitstesten van de brugliggers en moesten de spankabels opnieuw geproduceerd, geleverd en getest worden, wat extra tijd in beslag nam.

Aanstaande maandag voert AWV een laatste test uit van de brug en het nieuwe wegdek. Wanneer dit naar wens verloopt, wordt het verkeer richting Antwerpen maandagnacht op de eigen rijrichting toegelaten. Na het weghalen van de tijdelijke markering kan het verkeer tegen dinsdagochtend 6 uur over de volledige breedte richting Antwerpen. Een nacht later worden de signalisatie en markeringen op de rijrichting Hasselt weggehaald. Tegen woensdagmorgen verloopt dan ook het verkeer richting Hasselt weer volledig normaal.