Vrijdag 25 augustus opent restaurant Ambacht aan de Lichtaartsebaan in Kasterlee de deuren. Uitbaters zijn Tim (31) en zus Ellen (28) Moeskops, kinderen van bakkerij Moeskops uit Turnhout. “Ondernemen zit in ons bloed”, zeggen ze.

Tim Moeskops werkte 11 jaar in De Watermolen in Kasterlee, waar hij zich opwerkte tot sous-chef. Ellen belandde na grafische studies en een opleiding orthopedagogie in de gehandicaptensector. “Maar vanaf mijn 15de werk ik al in de horeca, als student en tijdens de weekends”, benadrukt ze. Sommigen kennen haar nog van koffiehuis Aroma en de Ierse kroeg The Pub in Turnhout, waar ze jarenlang werkte.

In hun nieuwe zaak staat Ellen in de zaal en Tim in de keuken. “Ambacht is een echt restaurant waar we van begin tot einde alles zelf maken, van het brood tot en met het ijs. De keuken is gastronomisch maar in een losse sfeer”, legt Tim uit.

Op slag verliefd
Hun zaak is ondergebracht in het voormalige restaurant Louis, dat vorig najaar failliet ging. “We zijn verschillende panden gaan bekijken, maar toen we dit binnenstapten, werden we op slag verliefd. Onze droom was altijd om zelf iets te beginnen. We hebben er veel over gepraat en dan de knoop doorgehakt om dat samen te gaan doen”, vertellen de 2.

Kasterlee is al rijk bedeeld op het vlak van horeca, maar dat schrikt hen niet af. “Kasterlee staat bekend als een gemeente waar je lekker kunt eten, van een frituur over een taverne, brasserie tot een restaurant. Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze naar Kasterlee willen om iets te gaan eten. We zijn ervan overtuigd dat er zeker ruimte is voor een zaak als de onze.”