De jonge onderneemster Britt Laeremans, afkomstig van Geel en sinds 2 jaar woonachtig in Lier, lanceert een gezonde drank die een perfect alternatief vormt voor frisdrank. Leafy heet die en je bereidt die door een zakje met kruiden, bloemen en theebladen enkele uren te laten trekken in water. Conceptstore Odette’s in Geel is de eerste die het drankje verkoopt.

Britt Laeremans (26 j.) werkt in de sociale sector maar zette de voorbije maanden in bijberoep een eigen bedrijfje op. Ze had namelijk genoeg van al die bruisende drankjes vol suiker en te veel cafeïne waardoor ze begon te experimenteren met pure producten. Het resultaat is Leafy, verkrijgbaar in 7 varianten.

“Leafy bevat geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en geen conserveermiddelen”, vertelt de jonge onderneemster. “Elk drankje wordt gemaakt met enkel gedroogde bloemen, bladeren en fruit. Sommige varianten bevatten zelfs geen theebladeren, waardoor ze ook kindvriendelijk zijn.”

Bereiden gebeurt via de cold brew-methode: een zakje 6 tot 8 uur in een liter water in de koelkast laten trekken en daarna blijft het drankje 4 dagen goed. “De ingrediënten haal ik in Nederland en zijn allemaal bio”, gaat Britt verder. “De productie doe ik zelf.”

Eerste verkooppunt
Via de organisatie Jong Ondernemend Geel kwam ze in contact met Stephanie Vanherck van de nieuwe conceptstore Odette’s in de Stationsstraat in Geel. “Ik was meteen verkocht”, zegt die. “Alle varianten zijn niet alleen heel lekker, ook de vormgeving ziet er heel tof uit. En Britt haar enthousiasme werkt aanstekelijk.” Leafy wordt zowel ter plaatse geschonken als verkocht in de verpakking. “Na 2 dagen was mijn eerste bestelling al uitverkocht”, aldus Stephanie.

Een week na de lancering zijn er al 3 verkooppunten. “Het is mijn droom om hier ooit mijn voltijds beroep van te maken”, besluit Britt Laeremans.