Brepols Publishers neemt Story Publishers (Gent) over

brepols publishersBrepols Publishers uit Turnhout heeft sectorgenoot Story Publishers uit Gent (foto) overgenomen. Deze laatste is gespecialiseerd in juridische uitgaven, terwijl het Turnhoutse bedrijf internationaal actief is als een academische uitgever binnen de humane wetenschappen. “De overname van Story Publishers biedt ons de mogelijkheid om onze activiteiten te diversifiëren”, zegt Paul De Jongh, gedelegeerd bestuurder van Brepols Publishers.

Story Publishers groeide uit het vroegere J. Story-Scientia, dat drie activiteiten had: een wetenschappelijke boekhandel in Gent, de wetenschappelijke uitgeverij Academia Press, die in juni van dit jaar door Lannoo is overgenomen, en ten slotte Story Publishers, dat nu dus in Turnhoutse handen komt.

Extra middelen
“Wij zijn in bepaalde onderdelen zoals geschiedenis en archeologie zeer sterk waardoor het moeilijker wordt om daarin te groeien”, legt De Jongh uit. “Met de overname van Story Publishers krijgen we daar nu een andere wetenschappelijke activiteit bij. We gaan hen in eerste instantie de middelen geven om zich te ontwikkelen want zij komen uit een vereffening. Alleszins is het de bedoeling om de activiteiten in Gent te houden. Story blijft in Gent een begrip. Het logistieke en de back-office zullen vanuit Turnhout gebeuren.” Zaakvoerster Valerie Story blijft aan boord om de activiteiten van Story Publishers te leiden.

Brepols Publishers is een dochteronderneming van Brepols Group, dat tegelijk 50% aandeelhouder is van Cartamundi. Het bedrijf werkt vanuit het begijnhof in Turnhout en heeft wereldwijd 40 medewerkers in dienst. 98% van de omzet wordt in het buitenland gerealiseerd.