Brepols haalt 9 ex-werknemers van Proost aan boord

brepolsBrepols in Turnhout, actief in de ontwikkeling en productie van agenda’s en het binden van boeken, neemt vijf ex-werknemers van de failliete drukkerij Proost in dienst. Vier zijn al aan de slag, een vijfde start begin volgende maand. “Aanvankelijk hadden we twee vacatures voor operatoren, maar omdat door de faling van Proost meer interessante profielen beschikbaar kwamen, zijn we gaan kijken of we er nog meer in dienst konden nemen”, zegt HR-manager Femke Herbots van Brepols. In september 2014, bij het vorige faillissement van Proost, kwamen ook al vier mensen over naar Brepols.

Vaardigheden
Vooral de ervaring die de ex-werknemers van Proost kunnen voorleggen, speelt in hun voordeel. “Ze hebben vaardigheden die ze hier kunnen gebruiken. Dat is natuurlijk een voordeel tegenover iemand die van nul moet beginnen. Door hen in dienst te nemen gaan geen vaardigheden verloren. Bovendien weten ze waaraan ze beginnen omdat ze uit de sector komen”, aldus nog Femke Herbots. De vijf extra werknemers zijn twee naaisters en drie operatoren.

Brepols stelt in totaal 121 mensen te werk waarvan 8 in het saleskantoor in Frankrijk en drie accountmanagers in Nederland. In Turnhout werken 110 mensen. Het bedrijf geeft zelf geen boeken uit maar bindt die in opdracht van uitgeverijen. De productie van agenda’s gebeurt zowel voor de B2B-markt als voor de retail.

Drukkerij Proost werd begin september failliet verklaard en 95 mensen verloren daarbij hun job. De machines zijn onlangs verkocht via een openbare veiling.