Brecht krijgt attractiepark van 12,5 miljoen

de-merel-brechtDe financiering is nog niet helemaal rond – “we zijn die aan het finaliseren” – maar als het aan initiatiefnemer Dirk Volders ligt, wordt nog dit jaar gestart met de bouw van een nieuw attractiepark op domein De Merel in Brecht. Dat krijgt een binnen- en buitenspeeltuin “met voor Europa unieke attracties”. Kostprijs: 12,5 miljoen euro.

Dirk Volders is de uitbater van het hotel-restaurant De Kroon in Brasschaat. In 2008 gaf hij Het Klokkenhof in Brasschaat uit handen om te werken aan zijn in- en outdoor kinderpark. “De financiering was destijds rond maar die investeerders hebben intussen hun centen in andere projecten gestoken. Daarom zijn we nu op zoek naar nieuwe”, legt Volders uit. “Dat moet lukken, met een geraamd rendement van 8%.”

Doelgroep uitgebreid
De Merel in Brecht is een domein van 2,5 hectare, waar vroeger een sporthotel stond dat intussen is afgebroken. Naast een indoor- en outdoorspeeltuin komen er een vijver, dieren- en verkeerspark en een grote parking. “Aanvankelijk lag de doelgroep op kinderen tot 12 jaar, maar we hebben dat verbreed als gevolg van de dynamiek van de nieuw samengestelde gezinnen. De mama heeft dochters van 9 en 11 en de papa een zoon van 14. Dan zou dat een belemmering kunnen zijn om naar ons te komen. Daarom richten we ons nu naar alle leeftijden. Ouders en zelfs grootouders kunnen samen met hun kinderen komen spelen. Daarvoor hebben we attracties die uniek zijn voor Europa, zoals bijvoorbeeld een boom van 12m hoog met verschillende niveaus en een survivalparcours.”

Zodra de eerste steen is gelegd, zal het nog 2 jaar duren voor de bouw is afgerond. “Alle vergunningen zijn intussen binnen”, benadrukt Volders.