Brandveiligheid van grootste belang bij NOF Metal Coatings Europe

Vlnr: Jacques Pauwels (Fireforum), Yves Van der Perre en Honoré Smets (NOF Metal Coatings Europe), Kurt Gutschoven (AIB-Vinçotte International)

Vlnr: Jacques Pauwels (Fireforum), Yves Van der Perre en Honoré Smets (NOF Metal Coatings Europe), Kurt Gutschoven (AIB-Vinçotte International)

NOF Metal Coatings Europe nv uit Grobbendonk heeft van het keuringsinstituut Vinçotte en Fireforum het Fireforum Certified Building-certificaat ontvangen. Met dit certificaat bewijst het bedrijf dat het brandveiligheid hoog in het vaandel draagt.

“Voor het certificaat zijn er twee audits geweest”, legt managing director Honoré Smets van NOF Metal Coatings Europe uit. “Er werd nagegaan of onze gebouwen voldeden aan de wettelijk brandvoorschriften, dat er voldoende blusapparaten voorhanden waren. Maar we investeerden ook in opleiding voor onze mensen naar interventies, lieten hen werken met blusmiddelen en ongevallenscenario’s inoefenen.”

Voor het Kempense bedrijf was het de eerste keer dat ze het certificaat behaalden. “Naar onze klanten wilden we tonen dat we hier ernstig mee bezig zijn. Tegenover de hulpdiensten wilden we aangeven dat we meer doen dan wat wettelijk verplicht is. Het behalen zelf is het resultaat van de inspanningen van onze medewerkers.”

NOF Metal Coatings Europe produceert anti-roest coatings voornamelijk voor de volledige auto-industrie in Europa, deels via toeleveringsbedrijven maar ook rechtstreeks aan merken als BMW, VW, Peugeot, Citroën en Renault. In de vestiging in Grobbendonk werken 41 mensen.