B&R Logistics beheert wagenpark van bijna 300 voertuigen

logo B&R logisticsB&R Logistics is een ondersteunende firma binnen de B&R Bouwgroep waaronder de logistieke afdeling, infrastructuur dispatching en de eigen garage zijn onder gebracht.

Het logistieke center beschikt over een totale oppervlakte van 6500 m2 over alle nodige infrastructuur om de dispatching van alle materialen naar de verschillende werven te doen, het beheer van het magazijn en in te staan voor het onderhoud en beheer van het gigantische wagenpark van de groep. Dat omvat  zo’n 117 personenwagens, 108 werfwagens, 6 vrachtwagens,  en 37 andere voertuigen. Daarnaast staat B&R Logistics ook in voor het onderhoud van 20 vrachtwagens van Ravago, dat ook tot de groep behoort.

De B&R Bouwgroep bundelt diverse disciplines binnen haar verschillende entiteiten. De groep bevat meerdere algemene bouwondernemingen, een firma gespecialiseerd in renovatie en een bouwfirma gespecialiseerd in lage-energiewoningen. Daarnaast omvat de bouwgroep gespecialiseerde bedrijven in nichemarkten zoals elektriciteit, beton, sanitair, en wegeninfrastructuur. Ook enkele ondersteunende bedrijven zoals een eigen studiebureau en een logistiek center behoren tot de holding. Elke firma binnen B&R Bouwgroep werkt los van elkaar voor externe opdrachtgevers, maar de kracht van de bouwgroep zijn de synergiën en de diversiteit.

Ondanks de crisis kent de groep een gestage en duurzame groei. Ook 2014 belooft nu al een succesvol jaar te worden. B & R Bouwgroep stelt meer dan 550 mensen te werk over vier locaties heen: in Arendonk, Tessenderlo, Aalst en Antwerpen. De hoofdzetel en het merendeel van de verschillende entiteiten zijn gevestigd in Arendonk. De groep is vooral actief in Vlaanderen, maar ook in Wallonië, en, afhankelijk van de entiteit, zelfs daarbuiten.