B&R genomineerd voor Onderneming van het Jaar

b&rBouwgroep B&R, met hoofdzetel in Arendonk, is genomineerd voor de verkiezingen van de Onderneming van het Jaar, een initiatief van EY, BNP Paribas Fortis en De Tijd. De andere genomineerden zijn het uitzendbureau Accent, ventilatiespecialist Renson en baggergroep DEME. Op 20 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

B&R Bouwgroep is een familiebedrijf opgericht in 1995. De Bouwgroep is toonaangevend en actief in alle facetten van de bouwsector met zeventien gespecialiseerde nichebedrijven verspreid over heel België. Deze zijn verdeeld over drie departementen, Projectontwikkeling, Algemene Aannemingen en Productie-/Afwerkingsbedrijven. De groep telt 550 medewerkers en realiseert een omzet van 230 miljoen euro.

Onafhankelijke jury
Om in aanmerking te komen voor de Onderneming van het Jaar-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten de uiteindelijke winnaar. Die jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Graaf Paul Buysse en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven. Onder hen Herman Daems (voorzitter BNP Paribas Fortis), Geert Noels (Econopolis), Hans Maertens (Voka), Hans Crijns (Vlerick Business School), enz.

Vorig jaar werd Katoen Natie de laureaat. De nieuwe winnaar mag zijn award in ontvangst nemen uit handen van premier Charles Michel.