B&R Bouwgroep uit Arendonk heeft een 50%-participatie genomen in Bouwonderneming Christiaens uit Oostkamp. Die telt 95 medewerkers en realiseert een jaaromzet van 50 miljoen euro. Met de participatie verstevigt B&R zijn marktpositie in Oost- en West-Vlaanderen.

Bouwonderneming Christiaens specialiseert zich in algemene aannemingen voor zowel residentiële als utiliteitsbouw. “Het familiale karakter en een gedeelde visie maakten van Bouwonderneming Christiaens de juiste partner”, zegt B&R Bouwgroep in een mededeling.

Het huidige management van het Oost-Vlaamse bouwbedrijf blijft medeaandeelhouder en ook actief in het dagelijks beleid van de onderneming. De 4de generatie van de familie Christiaens heeft inmiddels haar intrede gemaakt. Door de samensmelting groeit B&R Bouwgroep tot een organisatie met meer dan 800 medewerkers die samen jaarlijks 300 miljoen euro omzet realiseren.

Synergieën zoeken
B&R Bouwgroep bestond al uit 22 bedrijven met elk zijn specialisatie. “Bouwonderneming Christiaens is een specialist in haar niche past dus perfect in het plaatje”, aldus het Arendonkse bouwbedrijf. “Ook na de toevoeging van deze nieuwe dochterfirma blijven we streven naar een synergie tussen alle dochterbedrijven. Zo kan elk individueel bedrijf zich focussen op dat waar het sterk in is: het leveren van kwaliteit in zijn eigen vakgebied.”