B&R Bouwgroep verhuist naar nieuw hoofdkantoor

B&R Kantoren-39B&R Bouwgroep uit Arendonk neemt vanaf 1 juli zijn intrek in het nieuwe bedrijfsgebouw aan de Hoge Mauw. De 65 medewerkers van Arkana, B&R Development en de overkoepelende diensten zullen dan aan de slag gaan in zeer energiezuinige kantoren. Reden voor de verhuizing is de groei van het bedrijf.

“De keuze voor een BEN-gebouw is een bewuste keuze”, zegt afgevaardigd bestuurder Eddy Bruyninckx. “Het nieuwe bedrijfspand voldoet aan de strenge BEN-eisen (Bijna Energie Neutraal) en is voorzien van zonnepanelen en geothermie. De noodzakelijke know-how om aan de BEN-vereisten te voldoen, haalden we bij dochterfirma Arkana. Zij zijn sinds jaar en dag gespecialiseerd in zeer energiezuinige kwaliteitswoningen en zeer vereerd om hun filosofie te kunnen bekrachtigen in het nieuwe bedrijfspand. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur.”

Visitekaartje
De onderneming beschouwt het nieuwe kantoorgebouw als een mooi visitekaartje voor de one-stop-shopping groep. 6 dochterondernemingen droegen hun steentje bij.

“2015 was het jaar waarin wij ons 20-jarige jubileum met gepaste trots uitgebreid mochten vieren en waarin we ons finalist Onderneming van het jaar mochten noemen. Onze bouwgroep overkoepelt nu 17 gespecialiseerde ondernemingen en telt meer dan 600 medewerkers”, zegt algemeen directeur Sam Daems.

“Ons nieuwe hoofdkantoor is makkelijk bereikbaar, beschikt als thuisbasis van de B&R Academy over volledig uitgeruste opleidingsfaciliteiten, biedt talrijke vergadermogelijkheden en is eveneens gevestigd op het bedrijventerrein Hoge Mauw in Arendonk. Een verhuizing van nog geen kilometer maar wel met grote voordelen”, besluit Sam Daems.