B&R Bouwgroep uit Arendonk heeft zijn portefeuille aan bedrijven in de bouwsector opnieuw uitgebreid. Het nam Dakwerken Blockx uit Arendonk over. Herman Blockx, die het bedrijf 25 jaar geleden oprichtte, blijft de verantwoordelijke. “Het is een mooie aanvulling op ons one-stop-shopverhaal”, zegt Sam Daems, algemeen directeur van B&R.

Blockx is gespecialiseerd in dakwerken, zowel bij nieuwbouw als renovatie. “Dak-, timmer- en renovatiewerken waren nog onontgonnen terrein voor B&R Bouwgroep,” legt Daems uit. “Voor houten daken, dakconstructies, dakbedekkingen en dakrenovaties hebben we voortaan dus ook pasklare oplossingen. Blockx werkt al jaren met een systeem dat voor ieder dak de ideale oplossing biedt, het kan zelfs over iedere bestaande dakbedekking heen worden geplaatst.” Het bedrijf voert ook dakisolatie uit en bouwt houten carports en poolhouses.

Drones
Blockx zal ook via zusterfirma B&R Facility Management worden ingeschakeld in het lange-termijnonderhoud van daken. In de toekomst zal het bedrijf met drones werken voor het inspecteren van daken.