B&R Bouwgroep uit Arendonk heeft een meerderheidsparticipatie verworven in Aluservice uit Dessel, een specialist in aluminium bouwproducten met 35 medewerkers. Voor B&R betekent de integratie een aanvulling voor de onestopshop die het bedrijf voor ogen heeft.

Aluservice specialiseert zich in het plaatsen van muurafdekprofielen, gevelbekleding en raamdorpels en richt zich op aannemers, dakdekkers en schrijnwerkers. Voor structurele zonwering en lamellenwanden zijn ze officiële partner van Renson. De onderneming bestaat 14 jaar.

Zaakvoerder blijft op post
“De synergieën, die zullen spelen tussen Aluservice en haar kersverse zusters binnen de Bouwgroep, zullen versterkend werken voor alle partijen”, zegt B&R Bouwgroep in een mededeling. Zaakvoerder Kris Wynen blijft op post en wordt verder bijgestaan door Caroline Broeckx, die al sinds het begin betrokken is bij de zaak.

De focus bij Aluservice komt op de samenwerking met de andere dochterondernemingen van B&R Bouwgroep en op de productie van materialen in het eigen atelier.

Met de toevoeging van deze nieuwe dochterfirma telt B&R Bouwgroep ruim 850 medewerkers verspreid over 23 dochterondernemingen die actief zijn in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.