B&R Bouwgroep: ‘Eigenlijk hebben we gewonnen’

Niet B&R maar DEME werd Onderneming van het Jaar.

Niet B&R maar DEME werd Onderneming van het Jaar.

Geen teleurstelling bij B&R Bouwgroep uit Arendonk na afloop van de bekendmaking vanavond van de Onderneming van het Jaar. Zoals bekend ging de titel naar baggergroep DEME. B&R was een beetje tot zijn eigen verbazing bij de vier genomineerden. “De nominatie heeft ons als bedrijf ongelooflijk in de picture gezet. Eigenlijk hebben we gewonnen”, zegt algemeen directeur Sam Daems.

“De spanning tijdens de avond werd opgebouwd en dan stijgt de hoop wel. Maar eigenlijk waren we realistisch en hadden we het lichte vermoeden het niet te kunnen halen van een tegenspeler als DEME”, aldus Daems, die samen met afgevaardigd bestuurder Eddy Bruyninckx B&R vertegenwoordigde. Verder waren zeventig B&R-medewerkers meegereisd naar Brussel.

Enorme publiciteit
“Meteen na de bekendmaking voelde ik toch wel een teleurstelling en klonk er binnensmonds een godverdomme. Ook al omdat we hier met een paar mensen een aantal maanden hard aan hebben gewerkt. Maar het deed deugd om nadien op de receptie op een formidabele manier te worden opgevangen door onze mensen die mee waren gegaan. En toen overheerste toch wel het gevoel dat we eigenlijk ook hebben gewonnen.”

“Vanaf dag 1 is deze nominatie een enorme publiciteit geweest voor ons bedrijf en een erkenning voor onze medewerkers. Een onbetaalbare reclame eigenlijk. Nooit hebben we ons als holding in de picture gezet. Nu is dat wel gebeurd. En dat loont al. Er zijn nu al opdrachtgevers die ons vroeger niet kenden of niet met ons wilden werken, die gevraagd hebben om samen te zitten. En daar zijn grote bedrijven bij. Anderzijds hopen we door deze nominatie nieuwe, goede medewerkers te kunnen aantrekken die we nodig hebben voor de verdere groei van het bedrijf.”