duvel-moortgat-300x244-1Bovema uit Olen, gespecialiseerd in industriële klimaattechnieken en zonnepanelen, heeft voor brouwerij Moortgat uit Breendonk de klimaatregeling gerealiseerd in de nieuwe bottelarij die het bedrijf eind vorig jaar bouwde. De nieuwe werd gebouwd boven op de bestaande en verhoogt de capaciteit van 55.000 per uur met nog eens 60.000 exemplaren per uur. Om de temperatuur- en vochtregeling in de nieuwe hal te optimaliseren, zocht Moortgat naar een partner waarvoor het onderhandelde met drie partijen en een studiebureau.

Sven Dekleermaeker (Duvel): “Van al die partijen was Bovema de enige firma die we niet kenden. Maar het was ook de enige die niet met een klassieke oplossing kwam, maar in eerste instantie grondige berekeningen maakte die rekening hielden met onze specifieke wensen. Zij presenteerden ons indrukwekkende cijfers op het vlak van energierendement. Zelfs het studiebureau kon die cijfers in eerste instantie niet geloven. Maar ze blijken wel te kloppen. En ik moet zeggen dat onze operatoren in de nieuwbouw bijzonder tevreden zijn over zowel temperatuur als vochtigheid.”

Netjes op tijd
“We zijn, terwijl ze aan de grote installatie werkten, met hen tevens in zee gegaan voor enkele kleinere afzuiginstallaties. De uitvoering van de grote installatie is ook perfect verlopen. De werken waren ruim binnen het tijdsschema klaar en alles draait naar behoren.’

Bovema International beweegt zich binnen diverse sectoren maar is bijzonder onderlegd om ‘warme’ bedrijven te helpen hun klimaat aan te passen aan hun behoeften. De onderneming stelt 9 medewerkers en realiseerde in 2014 een omzet van 2,5 miljoen euro.