Bovema International vanaf nu volledig in Belgische handen

renaat penders kopieBovema International, het bedrijf uit Olen gespecialiseerd in klimaattechniek en zonne-energie, is vanaf nu helemaal in Belgische handen. Renaat Penders  nam de aandelen van de Nederlandse medevennoot Michel van der Linden over via een tweede MBO.

Van oorsprong was Bovema een Nederlands bedrijf dat in de jaren 90 een vestiging opende in België. Dit filiaal bood klimaatoplossingen aan met producten die in Nederland geproduceerd werden. Renaat Penders werd aangetrokken als sales manager. Hij breidde na verloop van tijd het productengamma uit met ook niet-Bovema producten en maakte, samen met zijn collega Michel van der Linden, van de Belgische vestiging een succes.

Eind jaren 90 deden Renaat Penders en Michel van der Linden een MBO. Renaat Penders nam nu de aandelen van Michel van der Linden over omdat die 60 geworden was en van het leven wilde gaan genieten. Renaat Penders is nu de enige aandeelhouder, waardoor Bovema International nu definitief een puur Belgisch bedrijf is.