Bouwonderneming Ooms bestaat 60 jaar

Groepsfoto Ooms 140819Bouwonderneming Ooms (Rijkevorsel) bestaat dit jaar 60 jaar en dat werd gepast gevierd. De onderneming is gespecialiseerd in het bouwen van woningen, appartementen en handelszaken, zowel in opdracht van particulieren als in eigen beheer. Het geheim om zo lang succesvol te kunnen ondernemen bestaat volgens Ben Ooms uit het goed zorgen voor klanten én medewerkers.

Bouwonderneming Ooms werd in 1954 opgericht onder de handelsnaam Jan Ooms. Al snel na de opstart stapte ook diens broer in de zaak, waardoor het bedrijf haar naam veranderde in Gebroeders Ooms NV. In 1994, op de veertigste verjaardag, namen de zonen van Jan, nl. Ludo en Willy, de leiding van het bedrijf over en werd het ‘Bouwonderneming Ooms’.

Doorheen de jaren evolueerde het bedrijf van aannemer van metselwerken voor nieuwe woningen naar een pionier in sleutel-op-de-deurwoningen en een voorloper in het bouwen van energiezuinige woningen. “De overheid legt steeds hogere eisen op voor woningen. Wij hebben altijd een stapje voor gestaan en blijven inspelen op o.a. veranderingen in isolatietechnieken, BEN-woningen, domotica, ventilatiesystemen,” zegt Ben Ooms.

“Natuurlijk verandert de wetgeving en komen er voortdurend nieuwe technologieën en producten op de markt. Dat maakt ondernemen moeilijker, maar ook zeer boeiend en uitdagend. Onze grootste uitdaging was echter een zware brand die in 2004 de bedrijfshal volledig in as legde. We slaagden erin om herop te starten, hebben al onze mensen aan het werk kunnen houden en zijn al onze afspraken naar onze klanten toe kunnen blijven nakomen.”

“De grootste voldoening voor ons is dat de zoon of dochter van mensen die hun huis door Bouwonderneming Ooms hebben laten bouwen, ook de weg naar ons vinden. Geen beter compliment voor het werk van onze mensen, want zij zijn het allerbelangrijkste voor ons, zonder hen zou ons bedrijf niet bestaan.”