Bouwmaterialen Van Herck levert in hele land

van herckRudy Van Herck leidt al meer dan 37 jaar zijn firma Bouwmaterialen Van Herck in Herenthout. “In 2012 zagen wij de omzet voor het eerst in al die jaren dalen. Echt wel een gevolg van de crisis, me dunkt. De klanten aarzelen. Ze vragen een bouwvergunning aan maar krijgen vaak hun financiering niet rond.”

De firma Van Herck is in al die jaren uitgegroeid tot een onmiskenbaar baken in de brede regio. Van Herck levert zowel aan de professionele bouwsector als aan de doe-het-zelver. De zaken hebben al die jaren gefloreerd. Vooral de moderne showroom in Herenthout is indrukwekkend. Sober, stijlvol maar toch heel erg efficiënt. “Service aan de klant is traditioneel mijn absolute prioriteit geweest”, zegt zaakvoerder vader Van Herck die ondertussen zijn zoon mee opgenomen heeft in de firma. Zelfs de kleinzoon staat al klaar…. “Wij willen onze klanten vlot en vriendelijk bedienen. Daar creëer je een reputatie mee.”

Bij Van Herck werken onderhand liefst 50 personeelsleden. Die brengen de bouwmaterialen aan huis met een vloot van zo’n 20 vrachtwagens. De groep realiseerde verleden jaar een omzet van meer dan 30 miljoen euro. “Het gaat vandaag effectief iets minder goed. Het aantal bezoekers in de showroom is bv. gedaald. Maar we komen er wel doorheen. Het komt erop aan het vertrouwen in de markt te herstellen.”

Bouwmaterialen Van Herck levert alle toebehoor voor de sector. Van vloer- en wandtegels, laminaat, parket tot ruin- en sierbestrating, beton, mortel, snelbouw, isolatiemateriaal, dakbedekking, gevelstenen enz. “Wij leveren zelfs in het hele land.”