Bouwmaterialen Cams-Verwimp (Olen) houdt ermee op

cams-verwimpEind deze maand valt het doek over Bouwmaterialen Cams-Verwimp aan Moleneinde in Olen. Ook Vloeridee, de showroom met vloeren aan de Stationsstraat in Olen, gaat dicht. “We stonden voor de keuze: ofwel fors investeren en nog 20 jaar doorgaan, ofwel sluiten. We kozen voor het laatste”, zegt Michele Cams.

Het bedrijf werd meer dan 40 jaar geleden opgericht door Louis Cams en Mariette Verwimp. Vader is intussen overleden. Hoewel officieel met pensioen werkt moeder nog deels in de zaak. Het zijn de kinderen Michele, Liesbet en Caroline die momenteel de leiding hebben. Ook de man van Liesbet, Bart Verhaert, is werkzaam in de zaak.

“We moesten fors gaan investeren”, legt Michele Cams uit. “De toonzaal was aan een grondige opfrissing toe, ook de grote groene hal. Er moest een vrachtwagen worden vervangen. Bovendien ging de chauffeur met pensioen.” Allemaal investeringen die zwaar zouden wegen.

Gronden verkocht
Nu de beslissing is genomen, wordt de zaak uitverkocht en de gronden te koop aangeboden. “Het gaat om 13.200 vierkante meter langs een interessante weg”, benadrukt Michele Cams. “Er hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld, maar we verwachten, nu het nieuws bekend is, dat er nog meer zullen volgen.” Het pand van Vloeridee in O.L.Vrouw-Olen wordt niet verkocht. “Het is natuurlijk niet plezant om als 2de generatie de familiezaak te moeten stopzetten, maar het geeft wel een goed gevoel nu de beslissing is genomen”, aldus nog Michele Cams.