Bouwgroep Vanhout wint De Kempenaar 2015

de kempenaarBouwgroep Vanhout uit Geel heeft vanavond De Kempenaar 2015 in ontvangst mogen nemen. Het gaat om een jaarlijkse onderscheiding van etion-Kempen, het vroegere VKW. Jef Lembrechts, CEO van Vanhout, kreeg de trofee uit handen van Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi en de winnaar van vorig jaar.

Met De Kempenaar bekroont etion-Kempen jaarlijks een bedrijf dat de Kempen internationaal op de kaart zet. “Het moet daarnaast een bedrijf zijn dat op een duurzame manier een voorbeeld is voor de regio, een waardengedreven onderneming”, legt voorzitter Michaël Bremans uit. Het is het bestuur van etion-Kempen dat beslist over de toekenning. “Dat begint met een shortlist, gevolgd door een stemming”, aldus nog de voorzitter.

Jef Lembrechts van Vanhout is blij met De Kempenaar. “Dit is een atypische award, geen die gaat over feiten en getallen. Het duurzame is in onze onderneming minstens even belangrijk. Deze erkenning geeft aan dat onze corporate sociability wordt gewaardeerd. ”

Deel van Besix-groep
Groep Vanhout is sinds 1992 in Geel gevestigd en telt 300 medewerkers, verspreid over verschillende vennootschappen die alle in de bouw actief zijn. De onderneming behoort tot de Besix-groep en realiseert een jaaromzet van 135 miljoen euro. “Binnen Besix worden we gelauwerd omwille van onze innovativiteit”, aldus Lembrechts.

Naast de CEO woonde een aantal kaderleden van Vanhout de plechtigheid in het Paterspand in Turnhout bij. Of de prijs ook met de anderen in het bedrijf zal worden gevierd? “Bij ons is elke gelegenheid goed genoeg om te feesten. Er gaat een feestje volgen”, lacht Jef Lembrechts.

Met de onderscheiding plaatst Vanhout zich in een mooi rijtje. Andere laureaten van De Kempenaar de voorbije jaren zijn onder meer Cartamundi, Veiling Hoogstraten, Nike, Soudal, Miko en Janssen Pharmaceutica.