Bouwgroep Van Roey laat Aalst lezen en zingen op zelfde plek

Pupillensite_KAAN_ArchitectenHet Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA) heeft bouwgroep Van Roey uit Rijkevorsel en KAAN Architecten (Rotterdam) aangeduid voor de heropbouw van de Pupillensite in Aalst. Voor het eerst in België wordt een bibliotheek gecombineerd met een kunstacademie.

De historische site was ooit een klooster en een militaire gevangenis van het Belgisch leger. De jongste jaren kreeg ze af te rekenen met leegstaand en verval. Het AGSA lanceerde een oproep naar een nieuwe bestemming via een publiek-private samenwerking.

Lat lag hoog
Guy Gillijns, commercieel directeur Van Roey: “We zijn zeer tevreden dat we met dit project een grote binnenstedelijke uitdaging in Aalst mee kunnen aangaan. Aan dit soort aanbestedingen werken we graag mee: de lat lag zeer hoog omdat de stad terecht een kwalitatief sterke oplossing verwachtte.”

Lezen en les volgen kan binnenkort op dezelfde locatie. Het indrukwekkende hoekgebouw wordt behouden en wordt volledig gerenoveerd. De akoestiek leent zich uitstekend voor de muzieklessen in de academie. Aansluitend wordt in een nieuwbouw de bibliotheek gehuisvest.

De werken gaan in oktober dit jaar van start. Gillijns: “Om geen kostbare tijd verloren te laten gaan, hebben we van zodra ons meegedeeld werd dat we preferred bidder waren, intensief samengewerkt om op amper enkele maanden tijd een bouwaanvraag in te dienen samen met AGSA om het dossier sneller te doen landen.”

De projectwaarde bedraagt € 14 miljoen en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2018.