Bouwonderneming Vanhout uit Geel heeft de overname van De Bie-Veba uit Aartselaar afgerond. De Kempense groep wordt 100% eigenaar. De Bie-Veba realiseert zo’n 8 miljoen omzet en stelt een 65-tal mensen te werk.

De Bie-Veba is gespecialiseerd in de plaatsing en het onderhoud van technische installaties in voornamelijk residentiële projecten. Daarnaast heeft het bedrijf een 24u-depannagedienst.

Nichebedrijven aantrekken
Ronny Eijckmans, gedelegeerd bestuurder van Vanhout: “Via deze overname bouwen we verder aan onze missie om nichebedrijven aan te trekken. De expertise en de projecten van De Bie-Veba zijn aanvullend aan de activiteiten die we al aanbieden vanuit Vanhout Facilities en Energieconcepten.”

Samen met de overname wordt ook de nieuwe bedrijfsleider, Stijn Boeren, aangekondigd, die samen met Jos Smets het management van De Bie-Veba zal waarnemen

Vanhout telt zo’n 300 medewerkers die een jaaromzet van 145 miljoen realiseren. De bouwgroep bestaat uit verschillende componenten zoals Vadutec (studiebureau duurzaamheid en technieken), HBS (afwerking), Vanhout Facilities (facility management), Vanhout Projects (projectontwikkeling), enz. De onderneming is actief in zowel de private als publieke sector. Zelf maakt Vanhout deel uit van Besix Group, de grootste Belgische bouwgroep met wereldwijd 20.000 medewerkers.