Bouwonderneming DCA uit Beerse had belangrijk nieuws te melden aan het personeel op haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de werknemers. Het bedrijf koopt een terrein van 25.000 vierkante meter in de buurt van de huidige locatie en bouwt er een compleet nieuwe vestiging. “Door onze groei barst onze huidige locatie uit zijn voegen”, zegt communicatieverantwoordelijke Isabelle Huybrechts.

De nieuwe vestiging zal bestaan uit een kantoorgebouw, nieuwe werk- en opslagplaatsen. “Het is de bedoeling om een heel modern bedrijvencomplex uit te bouwen”, vertelt Huybrechts. “In 2015 was er de integratie van wegenbouwer Marcel Nys en intussen zijn we ook gestart met projectontwikkeling en binnen de afdeling Bouw met een PPS-team. Daarnaast is er de voorbije jaren een groei geweest in al onze afdelingen. Dat maakt dat de huidige site veel te klein is geworden.”

Klaar bij 50-jarig bestaan
Na de verwerving van de gronden en het indienen van de bouwvergunning hoopt de onderneming in de tweede helft van dit jaar te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. De bedoeling is om de nieuwbouw in 2019 in gebruik te nemen, het jaar waarin DCA 50 jaar bestaat. Wat er met de huidige vestiging zal gebeuren, staat nog niet vast. Alleszins zal die niet meer door DCA zelf worden gebruikt.

De onderneming heeft 380 werknemers op de loonlijst en wierf het voorbije jaar een 10-tal extra mensen aan. Ook nu is ze op zoek naar bijkomend personeel, in hoofdzaak ingenieurs in de bouw en wegenbouw. Het bedrijf zet actief in op veiligheid op de werf. In 2016 was er een daling van 45% van het aantal arbeidsongevallen.