Bouwbedrijf Beneens werkt graag samen met Kempense partners

beneens-thomasmoreAlgemeen Bouwbedrijf Beneens vernieuwt Thomas More Geel en Mechelen. Commercieel directeur Jo Beneens licht toe: “Voor Thomas More in Geel mochten we de verouderde agora en ontvangstruimte renoveren. Wat het technische plaatje betreft, lag de uitdaging erin om de akoestiek te verbeteren. Maar tezelfdertijd moesten we er ook voor zorgen dat een moderne look en feel en functionaliteit hand in hand gingen. Wat de uitvoering betreft, was het heel belangrijk dat we zo snel mogelijk zouden werken en met minimale hinder voor studenten en docenten.”

Bouwbedrijf Beneens won de gunningsprocedure van enkele belangrijke concurrenten. “We merken dat we over het algemeen beter scoren bij een wedstrijdaanbesteding, waarbij buiten het prijsaspect ook andere criteria meespelen. Dikwijls speelt het in ons voordeel dat we door de synergie van onze verschillende business units werken sneller en efficiënter kunnen uitvoeren dan onze concurrenten.  Wat we zelf niet kunnen uitvoeren, doen we bewust met onderaannemers of partners uit eigen streek. Dit zijn steevast gevestigde bedrijven met een ijzersterke reputatie. Voor het elektriciteitsluik van Thomas More in Geel was dat bijvoorbeeld Welec.”

Beneens rondde ondertussen ook een kleiner werk af voor Thomas More in Turnhout en is momenteel – na een nieuwe gunningsprocedure – van start gegaan met een grote renovatie van de Thomas More campus De Vest in Mechelen. “Ook hier speelden onze troeven en natuurlijk ook de positieve ervaring mee. In Mechelen werken we samen met Cogama, onze buur op het industrieterrein en gespecialiseerd in thermische inrichtingen, air- conditioning, ventilatie en automatische regelingen.” zegt Jo Beneens.