Bouwbedrijf Ambaro verkoopt ook paarden

Het bouwbedrijf Ambaro uit Lichtaart heeft ook voor volgend jaar nog een goed gevuld orderboek. De onderneming is gespecialiseerd in wegenbouw, infrastructuur, waterwerken en openbare rioleringen. Het bedrijf verhandelt overigens ook…. paarden. “De handel in paarden is gegroeid uit een hobby van vader en zoon Roos” zegt dochter Ilona Roos.

Het gaat Ambaro voor de wind. “Wij zijn heel erg druk bezig. We waren onlangs nog aan de slag in Verrebroek en Borgloon. Wij gaan inderdaad tot heel ver buiten de provincie Antweren.”
Ambaro tekende in 2011 voor een omzet van zo’n 15 miljoen euro. Daar werd een bedrijfsresultaat van 55.000 euro op verdiend. De onderneming stelt zo’n 50 mensen tewerk.

Dat Ambaro ook paarden fokt en verkoopt heeft alles te maken met de hobby van vader Hans en zoon Etienne Roos. Die zin erg gehecht aan de fokkerij. “Wij doen trouwens ook aan bodeminfrastructuurwerken voor paardenstallen”, zegt Ilona. De cijfers van de paardenfokkerij en de handel zijn mee geconsolideerd in de resultaten van Ambaro. “Wij zitten voorlopig goed”, besluit Ilona. “Wij draaien voluit. We mogen hopen dat de crisis aan ons voorbij gaat.”